Wat we doen

nZEB berekeningen

Met een nZEB berekening bepalen we de basis energiebehoefte van uw gebouw. De uitkomst laat zien hoe goed het gebouw ontworpen is. Zonder trucjes en poespas als douche-WTW, zonnepanelen of warmtepomp. Deze nZEB berekening is de basis voor onze verdere  werkzaamheden.
(meer…)

Passiefhuis advies

Het meest energiezuinige gebouw is op dit moment een gebouw dat voldoet aan de passiefhuisnorm: 15 kWh/m2/jaar en bij voorkeur een verwarmingsvermogen van maximaal 10W/m2. Door alle ervaring die we inmiddels hebben opgedaan met deze bouwmethode zijn we ongelofelijk enthousiast!
(meer…)

Bouwbegeleiding

Rekenen aan de theorie is 1, maar het moet daarna nog wel de juiste manier worden uitgevoerd. Thermische bruggen, luchtlekkages en slecht aangebrachte isolatie kunnen funest zijn voor uw comfort. Het spreekt voor zich dat iemand hier de focus op moet hebben zonder belangenverstrengeling.
(meer…)

Onze stellige overtuigingen

Energieneutraal begint met:

Verbruik maximaal reduceren

Het begint met besparen. Als je energiezuinig wil bouwen moet als allereerste zorgen dat je energie niet gebruikt. De focus ligt dan ook op de gebouwschil. In combinatie met de oriëntering is dit hét uitgangspunt voor een laag verbruik.

Simpele installaties

Installaties moeten eenvoudig zijn. Eenvoudig in beheer en eenvoudig in onderhoud. Geen poespas. Als het gebouw goed gebouwd is kan de verwarmingsinstallatie minimaal zijn. Vaak is een combinatie met het ventilatiesysteem een heel goede en vooral goedkope oplossing. En installaties mag je vooral niet horen, in de laatste plaats in de slaapkamer.

Licht en Lucht

Een comfortabel gebouw is vooral licht en fris. Veel daglicht en doordachte ventilatie zijn de sleutelfactoren voor een aangenaam binnenklimaat. En laten deze factoren nou ook maximaal bijdragen aan energiebesparing. Twéé vliegen in één klap dus!

passiefhuis is simpel

Wilt u misschien even...

De tijd nemen om onze projecten te bekijken?

Of lezen wat onze opdrachtgevers te zeggen hebben?

even kennis maken

Gemiddeld verbruik (kWh/m2/j)
21
Bespaarde CO2 (ton)
633
Gelukkige bewoners
51
aantal projecten
11

Bewoners vertellen

“Het is hier altijd lente. Alles is comfortabel: de temperatuur, luchtvochtigheid, het hele klimaat. En als je nagaat dat de bewoners maar € 6,- per maand kwijt zijn aan energiekosten, dan maakt het alles bij elkaar wel heel bijzonder“

Baalderborg Groep Woonzorgcomplex - Vroomshoop

Je ziet vanaf zondag nul aan gas verbruik, was nooit kouder dan 20 graden beneden. Jij hebt je werk wat passiefbouw betreft heel goed gedaan is mijn conclusie.

Fam. Visser Haren

We wonen met ons gezinnetje in ons passiefhuis en het is heerlijk! Comfortabel klimaat, licht en lage energiekosten. Wij zijn tevreden. Inmiddels hebben we al vele mensen onze woning mogen laten zien en kennis kunnen delen.

Fam. Schrooten Wierden

"Met een klein beetje aandacht en moeite kunnen we samen prachtige dingen bereiken!"