Passiefhuis advies

Het meest energiezuinige gebouw is op dit moment een gebouw dat voldoet aan de passiefhuisnorm: 15 kWh/m2/jaar en bij voorkeur een verwarmingsvermogen van maximaal 10W/m2. Door alle ervaring die we inmiddels hebben opgedaan met deze bouwmethode zijn we ongelofelijk enthousiast!

Niet eenvoudig

Het ontwerpen en bouwen van een echt passiefhuis is niet bepaald eenvoudig. Zeker op dit moment is er in Nederland nog betrekkelijk weinig ervaring met deze bouwmethode. Er komt nog al wat kijken bij een goed passiefhuis. Een goed ontwerp, bewonerscomfort, luchtdicht bouwen, materiaalkennis, kennis van bouwfysica, thermische bruggen en installaties. Alles moet kloppen.

Theorie en praktijk

comfort-in-huis-2Door onze ervaring in de theorie, maar belangrijker nog, ervaring in de praktijk, kunnen we u en uw bouwpartners zeer goed adviseren en begeleiden in het gehele traject. En niet alleen op het vlak van bouwtechniek, maar ook in communicatie en kennisoverdracht. Want dat laatste is wellicht nog wel minstens zo belangrijk. Doordat partijen zeer afhankelijk zijn van elkaar voor het slagen van het geheel is het heel belangrijk dat de vakmensen kennis en begrip hebben van het werk van de ander.

Simpel bouwen

Onze belangrijkste drijfveer is de eenvoud van een goed passiefhuis. Als het gebouw goed is doet het gewoon wat het doen moet. Het beschermt u tegen de elementen op een zeer comfortabele manier. Warm in de winter en koel in de zomer, zonder dat u zich druk hoeft te maken over installaties en allerlei moeilijke regeltechniek die kapot kan gaan en storing kan geven.

Gewoon genieten van uw thuis. Alsof het 365 dagen per jaar lente is in huis! Dus wilt u bij de ontwikkeling en bouw van uw passiefhuis advies? Neem dan snel contact met ons op!